Na výstave Mladý tvorca v Nitre sa prezentuje 140 stredných odborných škôl

Celkovo 140 vystavovateľov a spoluvystavovateľov sa prezentuje na 23. ročníku výstavy Mladý tvorca 2015, ktorá sa dnes začala na výstavisku Agrokomplexu v Nitre. Prvý deň celoštátnej výstavy stredných odborných škôl a stredísk praktického vyučovania je určený výlučne pre riaditeľov a pedagogických zamestnancov stredných škôl. Počas dnešného dňa môžu absolvovať seminár zameraný na problematiku duálneho odborného vzdelávania. Verejnosť môže navštíviť výstavu v dňoch 29. a 30. apríla, informovala Michala Mičíková zo spoločnosti Agrokomplex – Výstavníctvo, š.p.
Na ploche 4000 štvorcových metrov predstavujú vystavovatelia nielen svoju činnosť, ale aj širokú škálu učebných a študijných odborov, ktoré vyučujú. „V rámci podpory zavádzania duálneho systému vzdelávania mladých ľudí na Slovensku a v súlade s vývojom trhu práce a požiadavkami zamestnávateľov budú školy aplikujúce tento systém vystavovať spoločne so svojím zamestnávateľským partnerom,“ informovalo Ministerstvo hospodárstva SR. Organizátori očakávajú, že sa im takouto formou podarí nasmerovať záujem žiakov základných škôl, ktorí sa rozhodujú o  budúcom povolaní, a ich rodičov na učebné a študijné odbory žiadané trhom práce.
Výstava Mladý tvorca 2015 je opätovne spojená s veľtrhom práce JOB-EXPO 2015, XVII. európskymi dňami pracovných príležitostí a festivalom remeselníkov Ľudové umelecké remeslá.

Súvisiace články

Aktuálne správy