Bulgari buduje v Dubaji exkluzívny rezort, noc za vyše 8 000 eur

, ČTK Foto: SITA

Taliansky výrobca šperkov Bulgari a dubajský developer Meraas Holding plánujú postaviť luxusný rezort a rezidenčný projekt na umelom ostrove na pobreží Dubaja. Bulgari Resort and Residences má mať rozlohu takmer 158 tisíc metrov štvorcových.

Hotelová časť rezortu bude mať 101 izieb, 165 apartmánových bytov, 15 veľkých obytných domov a osem luxusných strešných bytov. Dokončený má byť v prvom štvrťroku 2017, uviedla firma Meraas. Náklady na projekt ani plánovanú cenu nehnuteľností, ktoré sa začnú predávať v najbližších niekoľkých dňoch, firma nezverejnila.

Projekt má financovať firma Meraas, ktorú vlastní vláda Dubaja. Bulgari, ktorú od roku 2011 vlastní luxusné skupina LVMH, poskytne licenciu na svoju značku. Hotel pod značkou Bulgari bude prevádzkovať Ritz-Carlton. Priemerná cena za ubytovanie v jednej z 20 viliek hoteli na pobreží má byť podľa Bulgari najvyššia na trhu. Ceny za ubytovanie v hoteli Burdž Al Arab, ktorý je jediným sedemhviezdičkovým hotelom na svete, sa bez dane a poplatkov pohybujú v rozmedzí od 4 995 do 32 950 dirhamov (1251 až 8254 eur).

Dubaj masívne investuje do rozvoja cestovného ruchu. Jej cieľom je do roku 2020 zdvojnásobiť počet turistov na 20 miliónov z desiatich miliónov v roku 2012 a strojnásobiť v tomto období príjmy z cestovného ruchu, napísala agentúra Reuters.

Súvisiace články

Aktuálne správy