Ceny ropy pokračujú v poklese, americká WTI sa obchoduje okolo 56 USD

Ceny ropy pokračujú v poklese. Americká WTI sa obchoduje nad úrovňou 56 USD (51,74 eura) za barel. Na trhu je dostatok ropy a investori čakajú na výsledky zasadnutia americkej centrálnej banky (Fed) o nastavení menovej politiky. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.
Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s júnovým kontraktom sa dnes ráno o 7.45 SELČ predával po 56,23 USD. To je o centov 76 menej ako v pondelok (27. 4.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt oslabil posledné dva obchodné dni. V pondelok stratil 16 centov alebo 0,3 % a uzavrel na úrovni 56,99 USD za barel. Júnový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zlacnel o 76 centov na 64,07 USD za barel.
Podľa obchodníkov je dôvodom zníženia cien čierneho zlata dostatok ponuky na trhu. Saudská Arábia sa navyše nechystá obmedziť produkciu a chce zachovať aktuálny objem ťažby. Situácia na trhu s ropou je dobrá a krajina chce naďalej uspokojiť požiadavky svojich zákazníkov, uviedlo saudskoarabské ministerstvo ropného priemyslu.
To, že Saudská Arábia odmieta znížiť produkciu, sa považuje za jednu z hlavných príčin prepadu cien ropy, ktorý sa začal v polovici vlaňajška.

Súvisiace články

Aktuálne správy