Wüstenrot poisťovňa v prvom štvrťroku rástla

Podarilo sa jej medziročne zvýšiť predpísané poistné, ako aj celkový výsledok hospodárenia

Wüstenrot poisťovňa dosiahla v prvom štvrťroku 2015 hrubé predpísané poistné vo výške 16 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to nárast o 1,2 %. Čistý zisk sa zvýšil o 69,1 % na 2,1 mil. eur. Pozitívny vplyv na hospodársky výsledok mala podľa vyjadrení firmy aj nižšia škodovosť v neživotnom poistení. Medziročne sa náklady na poistné plnenia v neživotnom poistení znížili o 16 %. Naopak, náklady na poistné plnenia v životnom poistení medziročne stúpli o tri percentá.

V hrubej výške technických rezerv evidovala spoločnosť nárast o 12,9 % na 125,8 mil. eur. Pri finančnom umiestnení prostriedkov z technických rezerv bude spoločnosť aj v roku 2015 naďalej využívať konzervatívny prístup. Investície bude smerovať najmä do bezpečných cenných papierov s pevnou úrokovou sadzbou. „Na rok 2015 máme stanovené vysoké ciele, a o to viac nás tešia výsledky prvého kvartálu. Sme presvedčení, že aktuálne produktové novinky pozitívne ovplyvnia aj výsledky nasledujúcich mesiacov,“ uviedol predseda predstavenstva Wüstenrotu Jozef Adamkov.

Wüstenrot poisťovňa, a.s. pôsobí na Slovensku od roku 1998, najskôr ako Wüstenrot životná poisťovňa. V roku 2003 sa zlúčila s Univerzálnou bankovou poisťovňou, ktorej kúpou zároveň vstúpila na trh neživotného poistenia. Nová Wüstenrot poisťovňa tak vznikla 1. januára 2004 a má univerzálnu licenciu. Wüstenrot je finančná skupina založená v Nemecku a Rakúsku. Na slovenskom trhu sa finančná skupina Wüstenrot etablovala v roku 1993 v oblasti stavebného sporenia.

Súvisiace články

Aktuálne správy