Živnostníci po upozornení SP zaplatili 345,6 tis. eur

Urobili tak po doručení esemesky alebo e-mailovej správy od Sociálnej poisťovne, ktorá im pripomenula aktuálny nedoplatok na poistnom.

Živnostníci a ostatné samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) zaplatili tento mesiac Sociálnej poisťovni (SP) omeškané poistné za marec vo výške takmer 345,6 tisíc eur. Ako informoval hovorca poisťovne Peter Višváder, urobili tak po doručení esemesky alebo e-mailovej správy, ktorá im pripomenula aktuálny nedoplatok na poistnom. „V apríli Sociálna poisťovňa poslala prostredníctvom esemesky a e-mailu 19 400 správ, v ktorých živnostníkov a ostatné SZČO upozornila na aktuálny nedoplatok za marec 2015,“ uviedol Višváder.

Sociálna poisťovňa týmto krokom v prvom štvrťroku tohto roka vybrala spolu viac ako 1,02 mil. eur. Správu o dlžnom poistnom dostali tí, ktorí mali nedoplatok za predošlý mesiac a na ktorých má Sociálna poisťovňa aktuálny mobilný alebo e-mailový kontakt. Podľa Višvádera je preto v záujme každej SZČO, aby si kontakty v Sociálnej poisťovni aktualizovala.

Súvisiace články

Aktuálne správy