Čistý zisk Deutsche Bank v prvom kvartáli klesol

Čistý zisk banky sa v sledovanom období medziročne znížil o polovicu na 559 mil. eur

Čistý zisk spoločnosti Deutsche Bank sa v prvom štvrťroku tohto roka v medziročnom porovnaní znížil o polovicu na 559 mil. eur. Príjmy spoločnosti stúpli o 24 % na takmer rekordných 10,4 mld. eur. Súdne spory, výdavky spojené s reguláciou a pohyby kurzov mien negatívne ovplyvnili výsledky spoločnosti. Analytici očakávali, že čistý zisk spoločnosti klesne v sledovanom období o 40 % na 655 mil. eur. Banka použila 1,5 mld. eur na posilnenie rezerv súvisiacich so súdnymi spormi.

Spoločnosť Deutsche Bank sa minulý týždeň dohodla s regulačnými úradmi v USA a Veľkej Británii na mimosúdnom urovnaní sporu pre manipulácie s kľúčovou sadzbou na londýnskom medzibankovom trhu Libor a súhlasila so zaplatením pokuty 2,5 mld. USD. Podľa úradu pre finančné služby štátu New York banka priznala pochybenia svojich zamestnancov a uviedla, že v reakcii na kauzu sprísnila kontrolné mechanizmy.

Banka od roku 2012 zaplatila v rámci vyrovnaní a na pokutách približne 9 mld. eur. V tomto roku by pritom podľa očakávaní mohla banka zaplatiť ďalšie 4 mld. eur.

(1 EUR = 1,0824 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy