Slovnaft spoločne s MVM majú stále záujem o podiel v Slovenských elektrárňach

Slovnaft spoločne s maďarskou štátom vlastnenou skupinou MVM Group má stále záujem o podiel v Slovenských elektrárňach (SE), ktorý predáva taliansky Enel. Pre agentúru Reuters to povedal šéf slovenskej rafinérie Oszkar Világi, ktorá je v rukách maďarského ropného a plynárenského koncernu MOL. Informovala o tom agentúra Reuters.
„Naším cieľom je pripraviť ponuku, ktorá bude v súlade s očakávaniami štátu, to znamená dohodu o systéme garancií, ktoré zabezpečia dokončenie 3. a 4. bloku Jadrovej elektrárne Mochovce,“ uviedol Világi.
Slovenský premiér Robert Fico totiž minulý týždeň vyhlásil, že štát, ktorý vlastní v Slovenských elektrárňach 34-% podiel, bude „aktívne blokovať“ predaj podielu, ktorý ponúka Enel, pretože nie je dokončený 3. a 4. blok Mochoviec.
Enel by mal dostať záväzné ponuky na kúpu 66-% podielu v Slovenských elektrárňach do 9. mája. Podľa zdrojov oboznámených so záležitosťou o podiel majú okrem konzorcia, zloženého zo Slovnaftu a MVM, záujem aj české energetické spoločnosti ČEZ a Energetický a průmyslový holding (EPH) rovnako ako fínsky elektrárenský koncern Fortum.
ČEZ v stredu (22. 4.) uviedol, že spor medzi slovenskou vládou a Enelom o predaji podielu znižuje pravdepodobnosť, že koncern predloží záväznú ponuku.

Súvisiace články

Aktuálne správy