Základnú s Materskou školou v Ostraticiach zrekonštruujú za vyše 145.000 eur

Zníženie energetickej náročnosti budov je cieľom rekonštrukcie Základnej školy (ZŠ) s Materskou školou (MŠ) v Ostraticiach v okrese Partizánske, ktorej realizácia by sa mala uskutočniť v najbližšom období. Rozpočet projektu predstavuje podľa zmluvy o dielo 135.298,31 eura s daňou z pridanej hodnoty (DPH). Ako informoval starosta obce Ján Podoba, rekonštrukcia bude hradená z Envirofondu.
Rekonštrukcia budovy, ktorá je v technickom stave primeranom jej veku, rieši zateplenie obvodového plášťa. Na prízemí sa vymenia pôvodné drevené okná za nové plastové s izolačným dvojsklom. V podkroví sa osadia strešné okná s vonkajšími roletami. Projekt nepočíta s rekonštrukciou strechy, ktorá je nová a zateplená tepelnoizolačnými doskami. Dodávateľom prác je firma Style-Mont, s. r. o., so sídlom v Topoľčanoch a rekonštrukciu by mala zrealizovať do 80 kalendárnych dní.
Práve priestorov MŠ sa týka aj druhý projekt, ktorý však bude samospráva obce hradiť z vlastných prostriedkov. „Ide o realizáciu prístavby pre škôlku, pričom ju ideme rozširovať o jednu miestnosť. Priestory, ktoré máme, sú nevyhovujúce pre kapacitu detí a stáva sa nám, že viacero z nich musia rodičia brať na obed domov,“ vysvetlil Podoba. Projekt bude obec stáť 10.680,32 eura a zrealizuje ho akciová spoločnosť Adest so sídlom v Rybanoch.

Súvisiace články

Aktuálne správy