Euro najprv voči doláru vzrástlo, ale neskôr o zisky prišlo

Svetové devízové trhy - euro, dolár, jen, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Euro najprv voči doláru vzrástlo, ale neskôr o zisky prišlo“, rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskom devízovom trhu v treťom odseku

LONDÝN 24. apríla (SITA, Reuters) – Spoločná európska mena v piatok voči doláru najprv stúpla na dvojtýždňové maximum, ale potom ustúpila. Dôvodom jej opätovného oslabovania bolo utlmenie nádejí, že Grécko dosahuje pokrok pri zabezpečení si nových financií. Eurokomisár pre hospodárske a menové záležitosti Pierre Moscovici povedal, že napriek určitému pokroku v rokovaniach s Aténami, dohoda je stále vzdialená.

Euro ustúpilo na úroveň 1,0822 USD/EUR z úrovne 1,09 USD/EUR, na ktorú sa dostalo v úvode londýnskeho obchodovania. Bola to najvyššia hodnota eura od 7. apríla. Spoločnú menu podporovalo to, že podnikateľská dôvera v Nemecku sa v apríli dostala najvyššie za takmer rok. Dolárový index sa však zotavil z úvodných strát a stúpol na 97,255 bodu, čiže oproti predchádzajúcemu dňu sa nezmenil. Oproti predošlému dňu sa nezmenil ani kurz dolára voči jenu a bol na úrovni 119,55 JPY/USD.

Stredoeurópske meny v piatok oproti euru oslabili. Maďarský forint si do 10:56 SELČ odpísal 0,3 % a klesol na 301,050 HUF/EUR, poľský zlotý oslabil o 0,26 % na 4,015 PLN/EUR a hodnota českej koruny sa tiež znížila, a to o 0,16 % na 27,440 CZK/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy