V hmotnej núdzi bolo v marci 5,28 % ľudí v SR

Na dávky v hmotnej núdzi bolo po zohľadnení ostatných členov rodiny minulý mesiac celkovo odkázaných 286,1 tis. osôb.

Dávky v hmotnej núdzi na konci marca tohto roka na Slovensku dostávalo 138,9 tis. osôb. Oproti koncu februára išlo o nárast o 144 ľudí, medziročne sa počet poberateľov týchto dávok znížil o 35,3 tisíc. Na dávky v hmotnej núdzi bolo po zohľadnení ostatných členov rodiny minulý mesiac celkovo odkázaných 286,1 tis. osôb, čo je 5,28 % z celkového počtu obyvateľov na Slovensku. V porovnaní s februárom tohto roka tak podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov minulý mesiac stúpol o 0,01 percentuálneho bodu, medziročne však klesol o 1,06 percentuálneho bodu. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

 

Najväčší podiel ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov daného regiónu bol na konci marca už tradične v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Rožňava. V okrese Revúca išlo o 8,1 tis. ľudí, čo tvorí 20,14 % z počtu obyvateľov tohto okresu. Okres Rimavská Sobota vykázal ku koncu minulého mesiaca 16,6 tis. ľudí odkázaných na sociálne dávky. Išlo o 19,6 % z celkového počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Rožňava bolo 16,9 % ľudí, ktorí žili zo sociálnych dávok, čo zodpovedá 10,7 tis. sociálne odkázaným osobám.

Najmenej sociálne odkázaných ľudí je v bratislavských okresoch. Na konci minulého mesiaca bolo v piatich bratislavských okresoch na dávky v hmotnej núdzi odkázaných od 0,33 % po 0,74 % ich obyvateľov. Medzi tieto okresy sa včlenil len okres Senec, kde bolo na konci marca v hmotnej núdzi 0,52 % obyvateľov.

Súvisiace články

Aktuálne správy