Merkelová: Je potrebné urobiť všetko, aby sa Grécku neminuli peniaze

Nemecká kancelárka Angela Merkelová vo štvrtok vyhlásila, že je potrebné urobiť všetko pre to, aby sa Grécku neminuli peniaze skôr, ako dosiahne dohodu s medzinárodnými veriteľmi

Je potrebné urobiť všetko pre to, aby sa Grécku neminuli peniaze skôr, ako dosiahne dohodu s medzinárodnými veriteľmi. Uviedla to vo štvrtok nemecká kancelárka Angela Merkelová po stretnutí s gréckym premiérom Alexisom Tsiprasom. Táto dohoda zaručí, že výmenou za reformy Grécko získa ďalšie prostriedky. Merkelová stretnutie s Tsiprasom označila za "konštruktívne“. Zároveň uviedla, že s gréckym premiérom sa dohodli na tom, že obsah stretnutia ostane dôverný. Na otázku o tom, čo sa stane, ak sa Grécku minú peniaze pred dosiahnutím dohody, Merkelová uviedla, že "je potrebné urobiť všetko, aby sa tomu zabránilo“.

Podpredseda Európskej komisie Valdis Dombrovskis neočakáva, že Grécko dosiahne v apríli dohodu s veriteľmi týkajúcu sa technických rokovaní. Rokovania o dlhu by podľa neho mali pokračovať aj v máji, teda aj po 30. apríli, čo bol hraničný termín stanovený na uzavretie dohody. Nedodržanie tohto termínu nemá žiadne praktické dopady okrem toho, že na politickej scéne vzniknú rozpaky.

Súvisiace články

Aktuálne správy