Prevádzkový zisk firmy SAP vzrástol o 15 % a presiahol 1 mld. eur

Najväčšia softvérová spoločnosť v Európe dosiahla v prvom štvrťroku rast prevádzkového zisku bez započítania špeciálnych položiek o 15 % na 1,06 mld. eur

Nemecký výrobca softvéru SAP zaznamenal v prvom kvartáli rast prevádzkového zisku. Ako informovala najväčšia európska softvérová spoločnosť, jej prevádzkový zisk bez započítania špeciálnych položiek v sledovanom štvrťroku posilnil o 15 % na 1,06 mld. eur. Výsledok, ktorý je v súlade s očakávaniami analytikov agentúry Reuters, podporil najmä nižší kurz eura. Tržby spoločnosti v období januára až marca vzrástli o 22 % na 4,5 mld. eur. Pozitívne ich ovplyvnili efekty menových vplyvov, výsledky podnikania spoločnosti v Európe a prevzatie spoločnosti Concur za 7,3 mld. eur.

Spoločnosť SAP zároveň potvrdila svoj celoročný výhľad prevádzkového zisku. Zisk spoločnosti účtovaný podľa non-IFRS štandardov by mal v tomto roku pri stálych menových kurzoch dosiahnuť úroveň od 5,6 do 5,9 mld. eur. Prevádzkový zisk spoločnosti účtovaný podľa non-IFRS štandardov dosiahol v minulom roku pri stálych menových kurzoch 5,63 mld. eur.

Firma SAP je dodávateľom podnikových softvérových aplikácií s pobočkami vo viac ako 130 krajinách sveta. Vedenie spoločnosti sídli v nemeckom meste Walldorf. Na Slovensku pôsobí v rôznych formách od roku 1992, pričom samostatná spoločnosť SAP Slovensko, s. r. o. vznikla v roku 1998.

Súvisiace články

Aktuálne správy