Aegon Životná poisťovňa vlani s poistným 42 mil. eur

V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o viac ako 15 %

Aegon Životná poisťovňa dosiahla v minulom roku hrubé predpísané poistné na úrovni 42 mil. eur. V medziročnom porovnaní to podľa vyjadrení spoločnosti predstavuje nárast o viac ako 15 %. Konsolidovaný zisk pred zdanením sa zvýšil o viac ako 31 % na 1,47 mil. eur. Technické rezervy vzrástli z úrovne 57 mil. eur na 69 mil. eur.

Rok 2014 bol pre spoločnosť podľa nej jedným z najúspešnejších v jej viac ako desaťročnej histórii. „Naša spoločnosť naďalej pokračuje v nastolenom raste a stabilizácii svojej pozície na slovenskom poistnom trhu,“ povedal podpredseda predstavenstva a finančný riaditeľ firmy Peter Jung. Bilančná suma narástla o 15,9 % na hodnotu 95 mil. eur.

Aegon Slovensko patrí do koncernu Aegon, ktorý pôsobí v oblasti poisťovníctva. Na Slovensko vstúpila značka Aegon v roku 2003. V súčasnosti pôsobí v oblasti poistenia a starobného dôchodkového sporenia. Pod značkou Aegon pôsobia na slovenskom trhu štyri spoločnosti, a to Aegon Životná poisťovňa, Aegon, d. s. s., Aegon partner a Aegon Hungary Composite Insurance Closed Company Limited by Shares, pobočka poisťovne z iného členského štátu.

Súvisiace články

Aktuálne správy