Zisk American Express v 1. kvartáli prekonal očakávania Wall Street

Zisk American Express v uplynulom kvartáli prekonal očakávania. Informovala o tom agentúra Reuters. Čistý zisk najväčšieho svetového prevádzkovateľa kreditných kariet za prvé tri mesiace 2015 vzrástol približne o 6 % na 1,51 miliardy USD (1,41 miliardy eur).

Zisk American Express v uplynulom kvartáli prekonal očakávania. Informovala o tom agentúra Reuters.
Čistý zisk najväčšieho svetového prevádzkovateľa kreditných kariet za prvé tri mesiace 2015 vzrástol približne o 6 % na 1,51 miliardy USD (1,41 miliardy eur). K pozitívnemu vývoju prispelo zvýšenie výdavkov zákazníkov spoločnosti a nárast úrokových príjmov, uviedol American Express vo štvrtok (16. 4.) po zatvorení burzy.
Zisk na akciu stúpol na 1,48 USD z 1,33 USD v rovnakom období vlani. Analytici z Wall Street počítali so ziskom na akciu na úrovni len 1,37 USD. Akcia American Express napriek tomu v poburzovom obchodovaní oslabila o 1 %.
Majitelia kariet American Express zo Spojených štátov zvýšili v 1. kvartáli svoje výdavky medziročne o 7 %. Naopak, rezervy na krytie zlých úverov klesli asi o 13 % na 420 miliónov USD. Silný dolár mal však negatívny vplyv na zahraničné aktivity koncernu.
Tržby za 1. štvrťrok dosiahli 7,95 miliardy USD, pričom analytici očakávali až 8,21 miliardy USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy