Tržby firmy Faurecia v prvom kvartáli rástli

Tržby spoločnosti Faurecia v prvom kvartáli tohto posilnili o 13,8 % na 5,14 mld. eur. Ich rastu pomohol vyšší dopyt po autách v Európe a slabšie euro

Tržby spoločnosti Faurecia v prvom kvartáli tohto posilnili o 13,8 % na 5,14 mld. eur. Dôvodom bolo slabšie euro a zotavenie dopytu po automobiloch v Európe. V prvom kvartáli minulého roku pritom dosiahla tržby 4,52 mld. eur. Ako ďalej informovala spoločnosť, slabšie euro znamenalo lepšie zisky v zahraničí a tieto efekty zvýšili jej tržby o 284 mil. eur.

Spoločnosť Faurecia odhaduje, že dopyt po osobných vozidlách v Európe v tomto roku posilní o 3 až 5 %. Predchádzajúca prognóza počítala s nárastom o 2 až 4 %. Produkcia automobilov v Južnej Amerike by však mala podľa spoločnosti Faurecia poklesnúť o ďalších 7 %. V minulom roku sa táto produkcia znížila o 16 %.

Faurecia pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Faurecia Slovakia, s. r. o. ktorá vyrába napríklad sedačky pre závod PSA Peugeot Citroën v Trnave. Firma je jedným z najväčších výrobcov automobilových komponentov v Európe. Do jej portfólia patrí výroba sedadiel, prístrojových dosiek, dverí, protihlukových obložení či výfukových systémov.

Súvisiace články

Aktuálne správy