Slovnaft vyplatí akcionárom dividendu vo výške 2 eurá na akciu

Akciová spoločnosť Slovnaft vyplatí svojim akcionárom z nerozdeleného zisku minulých rokov dividendu vo výške 2 eurá na jednu akciu. Rozhodlo o tom dnes riadne valné zhromaždenie (RVZ) akcionárov. Firma celkom na dividendách vyplatí 41,25 milióna eur. Informoval o tom hovorca a riaditeľ podnikovej a marketingovej komunikácie Slovnaftu Anton Molnár.
Nárok na výplatu dividend má fyzická alebo právnická osoba, ktorá bola evidovaná u Centrálneho depozitára cenných papierov SR ako akcionár spoločnosti Slovnaft, a. s., k 22. aprílu 2015.
Akcionári Slovnaftu prerokovali aj výročnú správu, schválili riadnu individuálnu a konsolidovanú účtovnú závierku spoločnosti za rok 2014. Strata spoločnosti za minulý rok bude uhradená z nerozdeleného zisku minulých rokov. Na základe rozhodnutia RVZ boli za členov predstavenstva opätovne zvolení Gabriel Szabó a Vladimír Kestler.
Väčšinovým akcionárom Slovnaftu je medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť MOL s 98,4-% podielom, ostatní akcionári držia 1,6 % akcií.

Súvisiace články

Aktuálne správy