Slovnaft vyplatí dividendu 2 eurá na akciu

Stredajšie riadne valné zhromaždenie spoločnosti Slovnaft rozhodlo, že akcionárom z nerozdeleného zisku z minulých rokov vyplatí celkovo 41,25 mil. eur.

Spoločnosť Slovnaft vyplatí akcionárom na dividendách 41,25 mil. eur. Rozhodlo o tom v stredu riadne valné zhromaždenie spoločnosti. Akcionári tak z nerozdeleného zisku z minulých rokov získajú dividendu vo výške 2 eurá na jednu akciu. Informoval o tom hovorca spoločnosti Anton Molnár.

Nárok na výplatu dividend spoločnosti Slovnaft majú pritom fyzické alebo právnické osoby, ktoré sú akcionárom firmy k 22. aprílu 2015, alebo ktorým bol zriadený držiteľský účet podľa zákona o cenných papieroch. Dividenda je splatná najneskôr do 60 dní od rozhodujúceho dňa na určenie oprávnenej osoby, teda od 22. apríla 2015. „V prípade, že si akcionár neuplatní do dátumu splatnosti svoje právo na dividendy spôsobom uvedeným v týchto zásadách, budú nevyplatené dividendy uložené na účte spoločnosti Slovnaft po dobu štyroch rokov,“ informuje spoločnosť.

Akcionári na stredajšom valnom zhromaždení okrem toho prerokovali aj výročnú správu Slovnaftu a schválili individuálnu a konsolidovanú účtovnú závierku spoločnosti za rok 2014. Strata spoločnosti za rok 2014 bude uhradená z nerozdeleného zisku minulých rokov. Na základe rozhodnutia valného zhromaždenia boli okrem toho za členov predstavenstva opätovne zvolení Gabriel Szabó a Vladimír Kestler. Členovia predstavenstva spoločnosti sú do funkcie volení na päť rokov.

Väčšinovým akcionárom Slovnaftu je medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť MOL s 98,4-percentým podielom, ostatní akcionári držia 1,6 percenta akcií.

Súvisiace články

Aktuálne správy