Poľsko svoje úrokové sadzby nezmenilo

Guvernér poľskej centrálnej banky Marek Belka konštatoval, že obnovovanie redukcie úrokov by bolo "neprirodzené" vzhľadom na zlepšenie ekonomiky krajiny

Poľská centrálna banka ponechala svoju hlavnú úrokovú sadzbu na nezmenenej úrovni 1,5 %. Jej stredajšie rozhodnutie je v súlade s očakávaniami analytikov oslovených v prieskume agentúry Reuters. Centrálna banka Poľska, ktorá minulý mesiac oznámila, že ukončila cyklus uvoľňovania menovej politiky, nezmenila ani svoju depozitnú sadzbu a ponechala ju vo výške 0,5 %.

Guvernér poľskej centrálnej banky Marek Belka konštatoval, že obnovovanie redukcie úrokov by bolo „neprirodzené“ vzhľadom na zlepšenie ekonomiky krajiny. Vedenie banky uviedlo, že marcové zníženie úrokov o 50 bázických bodov pomôže rastu inflácie smerom k želanej úrovni. Pokračujúci silný ekonomický rast, očakávaný obrat v eurozóne a dobrá situácia na domácom trhu práce zmenšujú riziká, že inflácia zostane zo strednodobého hľadiska pod cielenou výškou, uviedla banka vo vyhlásení.

Súvisiace články

Aktuálne správy