Agentúra Fitch zlepšila rating Peugeotu

Agentúra predpokladá, že hlavná automobilová výroba PSA zostane zisková po zlepšení jej prevádzkovej marže

Medzinárodná ratingová agentúra Fitch zlepšila francúzskej automobilke Peugeot (PSA) dlhodobý emisný rating (IDR) na stupeň BB- z úrovne B+ a pridelila mu pozitívny výhľad. Agentúra firme zároveň potvrdila rating nadriadených nezabezpečených záväzkov na stupni BB-. „Zvýšenie ratingu odzrkadľuje naše predikcie, že hlavná automobilová výroba PSA zostane zisková po zlepšení jej prevádzkovej marže v roku 2014,“ uviedla agentúra v súvislosti so svojím stredajším krokom.

Ratingová agentúra očakáva, že francúzsky výrobca automobilov bude naďalej čeliť ťažkostiam, ku ktorým patrí slabý dopyt v niektorých nových trhových ekonomikách. Predpokladá však, že by to malo vykompenzovať postupné zotavovanie v Európe. „Navyše významná práca PSA v posledných rokoch v oblasti štruktúry nákladov začína byť úspešná,“ dodala agentúra Fitch.

Spoločnosť PSA Peugeot Citroën má závod v Trnave. PSA Peugeot Citroën Slovakia vyrobila v uplynulom roku cez 255 tisíc vozidiel. Trnavské výrobné centrum tak medziročne zvýšilo objem výroby o 2,7 %. Zároveň celková technická kapacita výrobného centra bola využitá na 85 %. Automobilka v Trnave stabilne vytvára 3,5 tisíc priamych pracovných postov. Strategickú investíciu na Slovensku oznámil francúzsky koncern v januári 2003. Jej celková suma už presiahla jednu miliardu eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy