Dokumentácie pre D4 cez Bratislavu budú stáť 5,6 mil. eur

Národná diaľničná spoločnosť vybrala za dodávateľa dokumentácií pre stavbu úsekov diaľnice D4 Bratislava, Jarovce - Ivanka, sever - Bratislava, Rača firmu Dopravoprojekt vo verejnej súťaži na základe piatich prijatých ponúk.

Vypracovanie dokumentácií pre stavbu úsekov diaľnice D4 Bratislava, Jarovce – Ivanka, sever – Bratislava, Rača a preložky cesty II. triedy v hlavnom meste na Galvaniho ulici a v úseku D4 – Most pri Bratislave bude stáť 4,69 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 5,63 mil. eur vrátane dane. Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) vybrala za dodávateľa firmu Dopravoprojekt, a.s. vo verejnej súťaži na základe piatich prijatých ponúk. Vyplýva to z výsledku tendra zverejneného vlani v decembri. Predpokladaná cena za poskytnutie služby bola 8,7 mil. eur bez dane. Zmluvná cena tak predstavuje 53,9 % z odhadovaných nákladov.

Dopravoprojekt má dodať dokumentáciu pre stavebné povolenie a doplnok k dokumentácii stavebného zámeru do 210 dní, teda sedem mesiacov, od účinnosti zmluvy a oznámenie o zmene navrhovanej činnosti do 250 dní, zhruba osem mesiacov.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy