Rozšírený úsek cesty I/59 je oddnes oficiálne v plnej prevádzke

Štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Viktor Stromček uviedol dnes neďaleko obce Jasenová oficiálne do riadnej prevádzky rozšírený 4-kilometrový úsek s novovybudovaným pruhom pre pomalé vozidlá a 230 m dlhým mostom na frekventovanej hlavnej ceste I/59 medzi Ružomberkom a Dolným Kubínom.
„Táto cesta je jednou z veľmi dôležitých spojníc medzi diaľnicou D1 a poľskou hranicou, preto má nezastupiteľný význam nielen pre obyvateľov oravského regiónu, ale aj pre tranzitnú dopravu,“ zdôraznil Stromček pre TASR s tým, že celkové náklady dosiahli sumu viac ako 10 miliónov eur s rozhodujúcou finančnou pomocou eurofondov.
Zároveň prízvukoval, že ministerstvo dopravy upriamilo pozornosť na rekonštrukcie ciest I. triedy. „Dlhodobo boli v tieni diaľnic a rýchlostných ciest, pritom 50 % výkonov je práve na cestách I. triedy. Výsledkom je, že dnes máme už zrekonštruovaných 700 km ciest I. triedy za pol miliardy eur,“ spresnil Stromček.
„V novembri 2011 sme poklepávali základný kameň a teraz sme všetci veľmi radi, že v predstihu splnil svoj sľub štát, správca komunikácie i zhotovitelia. Táto hlavná oravská tepna má nadregionálny až medzinárodný význam, preto nás tešia informácie zo Slovenskej správy ciest, že už onedlho začne rekonštruovať 4-km úsek priamo v našom meste,“ dodal primátor Dolného Kubína Roman Matejov.

Súvisiace články

Aktuálne správy