Vienna Insurance Group v SR so ziskom 59,5 mil. eur

Predpísané poistné však pokleslo o 2,4 % na 727 mil. eur

Koncernové spoločnosti Vienna Insurance Group na Slovensku dosiahli v minulom roku podľa auditovaných výsledkov hrubý zisk 59,5 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to nárast o 7,6 %. Predpísané poistné však pokleslo o 2,4 % na 727 mil. eur. Pod pokles sa podpísalo životné poistenie, v rámci ktorého sa predpis znížil o 5,4 % na 395,9 mil. eur. Poistné v neživotnom poistení vzrástlo o 1,5 % na 331,1 mil. eur.

 

 

 

Celá skupina Vienna Insurance Group dosiahla vlani zisk pred zdanením vo výške 518,4 mil. eur. V porovnaní s rokom 2013 to predstavuje nárast o 46 %. Predpísané poistné v rámci celej skupiny kleslo o 0,8 % na 9,146 mld. eur. To spoločnosť vysvetlila negatívnymi kurzovými vplyvmi. Po očistení o vplyvy menových kurzov dosiahol koncern nárast poistného o 0,9 %.

Skupina si aj na rok 2015 kladie za cieľ rásť rýchlejšie ako celkový trh. Vzhľadom na súčasné nízke úrokové miery treba podľa vyjadrení skupiny vychádzať z poklesu riadneho finančného výsledku, ktorý nebude možné prekompenzovať cieleným zlepšením poistno-technického výsledku. "Pre koncern naďalej neprichádza do úvahy usilovať sa o vyššie kapitálové výnosy za cenu zvýšeného rizika pri alokácii. Vienna Insurance Group zostáva verná svojej konzervatívnej investičnej politike s dôkladným zvážením rizík," uviedla skupina.

Vienna Insurance Group patrí k vedúcim špecialistom na poistenie v Rakúsku ako aj v strednej a východnej Európe. V skupine je približne 50 spoločností v 25 krajinách. Na Slovensku pôsobia poisťovňa Kooperativa, Komunálna poisťovňa a Poisťovňa Slovenskej sporiteľne.

Súvisiace články

Aktuálne správy