Grécko odmieta, že by predstavitelia eurozóny boli šokovaní

Grécke ministerstvo financií odmietlo správy, podľa ktorých boli predstavitelia eurozóny šokovaní zlyhaním Grécka v plánovaní štrukturálnych reforiem. Tieto informácie priniesli noviny Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Grécke ministerstvo financií odmietlo správy, podľa ktorých boli predstavitelia eurozóny šokovaní zlyhaním Grécka v plánovaní štrukturálnych reforiem. Medzi novou gréckou vládou premiéra Alexisa Tsiprasa a partnermi Grécka panuje napätie, keďže sa uskutočňujú rokovania o tom, či si Grécko ďalšiu pomoc od Medzinárodného menového fondu a EÚ zaslúži.

 

Noviny Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung s odvolaním sa na zdroje z eurozóny v sobotu uviedli, že predstavitelia eurozóny boli počas rokovaní v Bruseli šokovaní tým, že Grécko zlyhalo v plánovaní štrukturálnych reforiem. Predstavitelia eurozóny boli sklamaní a šokovaní nedostatočným pokrokom Atén v plánoch a predovšetkým zdráhavým postojom k rozhovorom o škrtoch v dôchodkoch pracovníkov vo verejnej správe. Zdroje novín ďalej uvádzajú, že grécky predstaviteľ sa počas rokovaní iba "ako taxikár“ pýtal, kde sú peniaze. Zároveň trval na tom, že Grécko čoskoro zbankrotuje.

"Ak by si čitatelia novín Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung prečítali zápisnice zo zasadnutia pracovnej skupiny, ťažko by ospravedlňovali titulok a obsah článku,“ uviedlo grécke ministerstvo financií. "Takéto správy poškodzujú rokovania a Európu,“ doplnil rezort.

Súvisiace články

Aktuálne správy