Herečka žaluje vlastnú matku, prišla o miliónovú vilu

, ČTK Foto: SITA

Herečka Mischa Bartonová, ktorá je známa predovšetkým z televízneho seriálu O.C., v utorok v Los Angeles podala žalobu proti vlastnej matke. Týmto spôsobom od nej chce získať peniaze, ktoré jej údajne Nuala Bartonová "ukradla" na počiatku jej hereckej kariéry.

V žalobe herečka tiež uvádza, že ju matka vyhodila z domu v Beverly Hills za takmer osem miliónov dolárov, ktorý kúpila za peniaze z dcérine hereckej kariéry. Nuala Bartonová fungovala ako manažérka svojej dcéry. Podľa žaloby klamala o tom, koľko dcéra dostala za nakrúcanie, a rozdiel skončil v jej vrecku. Mischa mala  17 rokov, keď začala nakrúcať seriál O.C. Predtým sa objavila napríklad vo filmoch Šiesty zmysel a zaujala napríklad aj malou úlohou dvanásťročnej herečky, ktorá uviedla do rozpakov Hugha Granta vo filme Notting Hill.

Herečka sa tak pripojila k celému radu detských hviezd, ktoré v dospelosti hnali svojich rodičov pred súd kvôli peniazom, čo zarobili. Najznámejší je asi Macaulay Culkin. V čase, keď tento detský predstaviteľ hlavnej úlohy z filmov Sám doma dospieval, dostal sa do ohniska rozvodového sporu medzi matkou a otcom, ktorý fungoval ako jeho manažér. Keď mal Culkin 15 rokov, vyzval jeho právny zástupca súd, aby ho zbavil povereníctva starostlivosti matky i otca.

Proti vlastným rodičom a bývalému manažérovi súdne bojoval aj Gary Coleman, ktorý ako roztomilý černošský chlapec žiaril v americkom seriáli Diff'rent Strokes. Jeho ťahanice o peniaze, ktoré v seriáli zarobil, trvali štyri roky. V roku 1993 súd rozhodol, že mu majú rodičia a manažér vyplatiť takmer 1,3 milióna dolárov, o ktoré ho v rokoch 1978 až 1986 ukrátili.

Súdny spor so svojou matkou viedla aj Ariel Winterová, tínedžerská hviezda seriálu Taká moderná rodinka. V roku 2012 súd jej matku zbavil akejkoľvek možnosti podieľať sa na kariére svojej dcéry kvôli obvineniu z telesného a citového týrania.

Súvisiace články

Aktuálne správy