IBM chystá investíciu do „internetu vecí“ v objeme 3 mld. USD

Spoločnosť IBM sa dohodla na prvom veľkom partnerstve so spoločnosťou Weather Co, ktorá presunie svoje dáta o počasí na cloudy spoločnosti IBM.

Americká spoločnosť International Business Machines (IBM) plánuje v ďalších štyroch rokoch investovať 3 mld. USD do divízie, ktorá sa zaoberá „internetom vecí“ (Internet of things). Ide o digitálne prepojenie objektov, ktoré pomocou senzorov môžu elektronicky prijímať a odosielať dáta. Spoločnosť IBM uviedla, že jej technológia bude založená na cloudoch.

Spoločnosť IBM sa dohodla na prvom veľkom partnerstve so spoločnosťou Weather Co. Tá presunie svoje dáta o počasí na cloudy spoločnosti IBM a klienti budú môcť tieto údaje využívať spolu s analytickými nástrojmi IBM. Výsledkom by malo byť, že spoločnosti budú schopné kombinovať predpoveď počasia s množstvom podnikateľských údajov. Firmy tak budú môcť rýchlo spoznať nákupné zvyky spotrebiteľov spojené s počasím, prípadne získajú informácie o vplyvoch počasia na dodávateľskú sieť.

Napríklad poisťovne by tak mohli posielať informácie klientom o tom, že kde sa schyľuje k búrke s krupobitím a zároveň informáciu o tom, kde sa dá bezpečne parkovať. To môže priniesť úsporu finančných prostriedkov. Spoločnosť IBM taktiež uviedla, že už pracuje s nemeckými firmami ako Continental AG a s výrobcom leteckých motorov Pratt & Whitney na tom, aby im pomohla využívať údaje v rámci ich procesov.

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje služby viac ako sto rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách a zamestnáva viac ako 430 tisíc zamestnancov. Na Slovensku aktívne funguje od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko, s. r. o. vznikla 7. decembra 1992.

(1 EUR = 1,0845 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy