Akcionár Holcimu nesúhlasí s novými podmienkami fúzie

Ruský podnikateľ Filaret Galčev, ktorý vlastní 10,8 % akcií firmy Holcim, odmietol podmienky fúzie spoločností Holcim a Lafarge. Podľa Galčeva odsúhlasený výmenný pomer akcií stále nie je dostatočne výhodný pre akcionárov Holcimu

Ruský podnikateľ Filaret Galčev, ktorý vlastní podiel v spoločnosti Holcim, odmietol podmienky fúzie spoločností Holcim a Lafarge. Informovali o tom v nedeľu švajčiarske noviny Sonntagszeitung s odvolaním sa na nemenovaného dôverníka ruského podnikateľa. Prostredníctvom spoločnosti Eurocement Holding AG vlastní Galčev 10,8 % spoločnosti Holcim. Podmienky fúzie označil za "neuspokojivé a nedorobené".

 

Spoločnosti Holcim a Lafarge sa dohodli na nových podmienkach fúzie v marci. Podľa novej dohody sa deväť akcií firmy Holcim bude vymieňať za desať akcií spoločnosti Lafarge. Pôvodne dohodnutý pomer bol jedna k jednej. Firmy sa tiež dohodli, že šéfom novej spoločnosti sa nestane šéf Lafarge Bruno Lafont, ktorý mal pôvodne túto pozíciu zastávať. Meno šéfa spoločnosti zatiaľ nie je známe.

Podľa Galčeva odsúhlasený pomer stále nie je dostatočne výhodný pre akcionárov Holcimu. Tiež má výhrady k tomu, že nie je známe meno šéfa novej spoločnosti.

Koncern Holcim pôsobí na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Holcim (Slovensko), a. s. ktorá je na domácom trhu najväčším výrobcom a dodávateľom stavebných materiálov a súvisiacich služieb. Spoločnosť je zapísaná v Obchodnom registri SR od 1. februára 1992.

Súvisiace články

Aktuálne správy