Figeľ: Treba výrazne urýchliť realizáciu rýchlostnej cesty R3 cez Oravu

Predseda KDH Ján Figeľ pri príležitosti sobotňajšieho (28.3.) rokovania Rady KDH v hornooravskej Trstenej zdôraznil, že by vláda mala prostredníctvom ministerstva dopravy a Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) výrazne urýchliť realizáciu citeľne chýbajúcich úsekov dôležitej rýchlostnej cesty R3 na Orave.

„Vyzývame Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a NDS, aby neblokovali prípravu a výstavbu rýchlostnej cesty R3, ale naopak urýchlili jej realizáciu najmä v okolí Tvrdošína a Nižnej. Ide o úseky, ktoré majú stavebné povolenie a mali byť v realizácii už v roku 2012,“ zdôraznil Figeľ.

Zároveň spresnil, že ako minister dopravy podpísal v januári 2012 tri rozhodnutia, ktoré sa dotýkali aj dvoch úsekov rýchlostnej cesty R3 na Orave. „Žiaľ, ani v roku 2015 ešte nie sme svedkami začatia výstavby týchto pre Oravu tak prepotrebných cestných úsekov,“ konštatoval predseda KDH.

„Aj v tejto súvislosti vyzývame vládu, aby v spolupráci s parlamentom prijala účinné mimoriadne opatrenia na urýchlenie krokov k efektívnemu transparentnému čerpaniu európskych fondov, lebo nečinnosťou reálne hrozí, že občania SR prídu zbytočne o niekoľko miliárd eur, ktoré by sa dali zmysluplne využiť,“ dodal Figeľ.

Súvisiace články

Aktuálne správy