Na dividendy akcionárov VÚB banky pôjde 80 % zisku

Rozdelenie zisku za minulý rok schválilo v piatok riadne valné zhromaždenie VÚB banky.

Na dividendy akcionárov VÚB banky pôjde približne 80 % zo zisku za ostatný rok, zhruba 20 % poputuje do nerozdeleného zisku. Rozhodlo o tom v piatok riadne valné zhromaždenie (VZ) VÚB banky. Zisk za rok 2014 predstavoval 111,66 milióna eur. Dividenda pre akcionárov zo zisku za ostatný rok bude vo výške 6,9 eura na každú akciu s menovitou hodnotou 33,20 eura. Ako uviedla banka, rozhodujúcim dňom na určenie osôb oprávnených na dividendy, ktorý stanovilo valné zhromaždenie, je 24. apríl tohto roka. Právo na výplatu dividend si oprávnení akcionári môžu uplatniť od 26 mája.

VZ zvolilo do funkcie členky výboru pre audit Paolu Giansiracusa, ktorá v tejto funkcii nahradila Lucu Cattarossiho a opätovne zvolilo Maura Oldriniho do funkcie člena výboru pre audit. Valné zhromaždenie opätovne schválilo spoločnosť KPMG Slovensko, s r.o., ako externého audítora banky na rok 2015.

VÚB bola do Obchodného registra SR zapísaná v roku 1992. Poskytuje retailové a komerčné bankové služby. Je členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. VÚB banka má aj jednu pobočku v Českej republike. Do skupiny VÚB patrí VÚB banka a jej 100-percentné dcérske spoločnosti Consumer Finance Holding, VÚB Factoring a VÚB Leasing. Skupina z konsolidovaného hľadiska taktiež zahŕňa i VÚB Generali DSS s podielom 50 % a VÚB Asset Management s podielom 40,55 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy