Do konca budúceho roku pribudne v meste 25 nájomných bytov

V Trenčianskych Tepliciach by malo do konca budúceho roku pribudnúť 25 nových nájomných bytov. Obyvateľom by mali slúžiť po rekonštrukcii budovy bývalej nemocnice v centre mesta.
Ako TASR informoval primátor Trenčianskych Teplíc Štefan Škultéty, v minulom roku mesto úspešne realizovalo projekt revitalizácie bývalého Domu služieb Narcis na bytový komplex 25 nájomných bytov. Vedenie samosprávy podalo ďalšiu žiadosť na Štátny fond rozvoja bývania na podporu nájomného bývania. Investorom bude súkromná spoločnosť, ktorá je vlastníkom nehnuteľnosti a mesto následne po komplexnej rekonštrukcii objektu byty odkúpi.
„Ak sa podarí úspešne zrealizovať tento projekt, obrazne povedané zabijeme tri muchy jednou ranou. Zabezpečíme dostupné bývanie primárne pre ľudí strednej triedy, dôjde k obnove chátrajúcej budovy a vďaka novým rezidentom oživíme centrum mesta,“ uviedol Škultéty.
Stavebné práce by sa podľa neho mohli začať už tento rok a ukončenie projektu sa plánuje koncom roka 2016. V prípade nájomných bytov by išlo najmä o jedno a dvojizbové byty. Celkové náklady na odkúpenie bytov by mali predstavovať sumu asi milión eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy