Takto majú vyzerať odmeny: Zamestnanci automobilky dostanú po 8600 eur

, ČTK Foto: SITA;euroinvestor

Porsche odmeňuje svojich zamestnancov za úspešný rok 2014. Každý z nich dostane zaujímavú prémiu.

Vlaňajší rok bol najúspešnejší v histórii značky a vzhľadom na túto skutočnosť sa Porsche AG rozhodlo odmeniť zamestnancov. Nie však všetkých 14600, tí, ktorí nastúpili v priebehu roka dostanú bonus krátený v závislosti na dĺžke zamestnaneckého pomeru.

Peniaze zamestnancom nevyplatia naraz, ale v dvoch častiach. Sumu 7900 eur dostanú na účet a zvyšok pripadne na dôchodkový fond Porsche VarioRente. Ak sa vám zdá výška odmeny neuveriteľná, vedzte, že nie je ničím výnimočná. Napríklad v roku 2012 každému zamestnancovi vyplatili 7600 eur.

V roku 2014 v porovnaní s rokom 2013 dodala značka o 17 percent viac automobilov, takmer 190 000 vozidiel. O brat sa zvýšil o pätinu na 17,2 miliárd eur a prevádzkový zisk poskočil o päť percent na 2,7 miliardy eur.

Podľa Matthiasa Müllera, predsedu výkonnej rady Porsche AG, nemožno považovať úspech v konkurenčnom prostredí za samozrejmosť. "Rád by som úprimne poďakoval všetkým zamestnancom za ich výkon. V minulom roku sme opäť odviedli veľmi dobrú prácu, nemali by sme sa ale nechať ukolísať falošným pocitom bezpečia a zaspávať na vavrínoch. V priebehu ďalších rokov nás čakajú ďalšie výzvy, ktorým budeme musieť čeliť tvárou v tvár," povedal Müller k vlaňajšiemu počínaniu spoločnosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy