Regulačný úrad predbežne určil podmienky národného roamingu pre SWAN

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb dnes predbežným opatrením dočasne určil základné podmienky poskytovania národného roamingu štvrtému mobilnému operátorovi, spoločnosti SWAN. Zároveň oznámil spoločnostiam O2 Slovakia, Orange Slovensko, Slovak Telekom a SWAN, že predlžuje termín na rozhodnutie o spore medzi operátormi, ktorý sa týka podmienok národného roamingu, o štyri mesiace.
Ako ďalej informoval hovorca regulačného úradu Roman Vavro, voči rozhodnutiu o predbežnom opatrení je prípustný rozklad, ktorý však nemá odkladný účinok a operátori musia povinnosti stanovené predbežným opatrením dodržiavať.
„Regulačný úrad predbežným opatrením uložil spoločnostiam O2, Orange a ST povinnosť poskytnúť na základe žiadosti SWAN národný roaming tejto spoločnosti za takých podmienok, aby užívatelia služieb SWAN mali zabezpečený rovnaký rozsah a kvalitu služieb ako koncoví užívatelia poskytovateľa národného roamingu,“ priblížil Vavro.
Operátori majú povinnosť účtovať cenu za poskytovanie národného roamingu vo výške určenej budúcim rozhodnutím úradu alebo na základe ich dohody so spoločnosťou SWAN, a to aj spätne odo dňa začatia poskytovania národného roamingu. „Tieto povinnosti budú platiť až do doby nadobudnutia právoplatnosti budúceho rozhodnutia regulačného úradu vo veci sporu medzi operátormi,“ dodal Vavro.

Súvisiace články

Aktuálne správy