Na UK sa bude vo štvrtok hovoriť o energetickej únii

Odborná panelová diskusia Energetická bezpečnosť a budovanie energetickej únie sa uskutoční tento týždeň vo štvrtok (26.3.) na Právnickej fakulte Univerzity Komenského (UK) v Bratislave. Informoval o tom prodekan fakulty Vladislav Mičátek a spoluorganizátor podujatia, zakladateľ portálu Energie pre Vás Jozef Badida.
Ambíciou podujatia je podľa organizátorov vytvoriť priestor pre odbornú diskusiu o kľúčových otázkach energetickej politiky a energetickej bezpečnosti krajín strednej Európy v kontexte rozvoja energetickej politiky EÚ, prezentovať prínosy budovania Energetickej únie v rámci EÚ a príležitosti a ciele Slovenskej republiky v oblasti energetickej bezpečnosti.
Na podujatí by mal vystúpiť predseda vlády SR Robert Fico, ako aj vedúci predstavitelia slovenského energetického sektora – predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) Štefan Šabík, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Slovnaftu Oszkár Világi či generálny riaditeľ Slovenskej elektrizačnej prenosovej sústavy (SEPS) Miroslav Stejskal.

Súvisiace články

Aktuálne správy