MetLife na Slovensku vykázal v minulom roku hrubý zisk 24,54 milióna eur

Poisťovňa MetLife Amslico vykázala za minulý rok hrubý zisk 24,54 milióna eur. V roku 2014 zároveň dosiahla poisťovňa predpis poistného vo výške 120,65 milióna eur. TASR o neauditovaných výsledkoch za minulý rok informovali predstavitelia spoločnosti. Poisťovne patrí na Slovensku približne 10-percentný podiel na trhu životného poistenia.
Spoločnosť pôsobí na slovenskom trhu 20 rokov a od januára tohto roku začala meniť svoj názov z MetLife Amslico na MetLife. Zmena názvu a loga, ktorú podporuje aj nová reklamná kampaň, znamená začiatok ďalšej fázy vývoja MetLife na Slovensku, kde má spoločnosť viac ako 500.000 zákazníkov. Zameriavajúc sa na silnú a globálne uznávanú značku, táto kampaň zdôrazňuje cieľ spoločnosti MetLife, ktorým je poskytovať finančnú istotu svojim zákazníkom. Zmena názvu na MetLife bude zavŕšená v júni 2015. Proces prebehne bez akýchkoľvek dosahov na poistné zmluvy existujúcich alebo budúcich zákazníkov.
Materská spoločnosť MetLife, Inc. (NYSE: MET) je prostredníctvom svojich pridružených spoločností a pobočiek jednou z najväčších životných poisťovní na svete. Bola založená v roku 1868. Svoje služby poskytuje asi 100 miliónom klientov. MetLife má svoje operácie v takmer 50 krajinách a má vedúce postavenie v Japonsku, Latinskej Amerike, Ázii, Európe a na Strednom východe.

Súvisiace články

Aktuálne správy