Nemecký veľvyslanec navštívil Logistické centrum Lidl v Nemšovej

Veľvyslanec Spolkovej republiky Nemecko Dr. Thomas Götz navštívil Logistické centrum spoločnosti Lidl v Nemšovej. So záujmom si prezrel komplex, pričom sa živo zaujímal o históriu, procesy, technické otázky či pracovné podmienky zamestnancov. Nemecký veľvyslanec sa oboznámil s  desaťročným pôsobením spoločnosti Lidl na Slovensku a ochutnal aj produkty zo sortimentu tohto reťazca.
„Je všeobecne známe, že Nemecko je najvýznamnejší obchodný partner Slovenska a zároveň jeden z najväčších zahraničných investorov. Z tohto dôvodu sa ako nemecký veľvyslanec osobne zaujímam o nemecké spoločnosti, ktoré na Slovensku pôsobia,“ vyhlásil Dr. Thomas Götz a pokračoval: „Teším sa, že som mal možnosť navštíviť Logistické centrum Lidl v Nemšovej, ktoré na mňa zapôsobilo. Ideálne sa tu spájajú nemecké investície a veľmi dobrý slovenský manažment s  kvalifikovanými zamestnancami.“
Počas prvého desaťročia pôsobenia na Slovensku preinvestoval Lidl viac ako 460 miliónov eur, pričom v horizonte ďalších troch až piatich rokov očakáva investície na úrovni ďalších 200 miliónov eur. V pondelok 9. marca predstavitelia reťazca spoločne s predsedom vlády Slovenskej republiky Robertom Ficom slávnostne poklepali základný kameň budúceho tretieho logistického centra Lidl na Slovensku, ktoré sa bude nachádzať v Seredi. V 123 predajniach, dvoch logistických centrách (Nemšová, Prešov) a v bratislavskej centrále v súčasnosti pracuje viac ako 3600 zamestnancov.
„Lidl na Slovensku investoval rozsiahle zdroje. Osobne považujem za veľmi dobré, že táto spoločnosť z vlastnej iniciatívy vzdeláva svojich zamestnancov,“ uviedol veľvyslanec Spolkovej republiky Nemecko počas návštevy v nemšovskom logistickom centre. „Presvedčil som sa, že v Lidli sa kladie osobitý dôraz na čerstvosť produktov. Chcel by som sa srdečne poďakovať za možnosť spoznať toto logistické centrum a teším sa na ďalšie budúce stretnutia,“ uzavrel Dr. Thomas Götz.

Súvisiace články

Aktuálne správy