SWAN podľa regulačného úradu pokrýva viac ako 20 % populácie SR

Štvrtý mobilný operátor SWAN dosiahol viac ako 20-% pokrytie populácie SR prostredníctvom frekvencií v pásme 1800 Mhz. Splnil tak podmienku z výberového konania a stal sa oprávneným žiadateľom o poskytnutie národného roamingu od ostatných operátorov. Informoval o tom hovorca Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) Roman Vavro.
Podľa jeho slov to potvrdili výpočty vychádzajúce zo zoznamu staníc SWANu k 15. decembru 2014 a fyzické kontroly základňových staníc, ktorými regulačný úrad verifikoval správnosť týchto údajov.
„Toto zistenie je od 11. marca 2015 súčasťou spisov vedených v konaniach o spore týkajúceho sa národného roamingu medzi spoločnosťou SWAN a spoločnosťami O2 Slovakia, Orange Slovensko a Slovak Telekom,“ dodal Vavro.
Regulačný úrad mal najneskôr do 25. marca povedať, či SWAN pokrýva vlastnou mobilnou sieťou pätinu slovenskej populácie. Toto stanovisko je pre operátora kľúčové, na základe neho môže od konkurentov požadovať, aby mu prenajímali svoje siete za férovú cenu v rámci tzv. národného roamingu.

Súvisiace články

Aktuálne správy