PSA sa opäť stane súčasťou akciového indexu CAC-40

Automobilka v tomto indexe nahradí výrobcu SIM kariet Gemalto

Spoločnosť PSA Peugeot Citroën sa opäť stane súčasťou francúzskeho indexu CAC-40. Burzový operátor Euronext o tom informoval vo štvrtok. PSA v tomto indexe nahradí výrobcu SIM kariet Gemalto, ktorý bol kandidátom na vystúpenie už skôr. Minulý mesiac sa objavili informácie, že americké a britské tajné služby narušili bezpečnosť miliónov SIM kariet, ktoré firma vyrobila. Spoločnosť PSA sa opäť stane súčasťou indexu 23. marca.

Návrat PSA do indexu CAC-40 by mohol podporiť akcie tejto automobilky. Akcie PSA zatiaľ za tento rok vzrástli o 49 %, pričom podporiť by ich mohlo automatické obchodovanie. Súčasťou indexu je štyridsať titulov. Revízia akcií sa uskutočňuje štvrťročne.

Spoločnosť PSA Peugeot Citroën má v Trnave závod, ktorý je technologicky najnovším v skupine. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003 a do začatia výroby dosiahla 700 mil. eur. V prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso. V novembri 2011 začal závod s výrobou modelu Peugeot 208.

Súvisiace články

Aktuálne správy