Elite z Arabského podnikateľského klubu v Dubaji bude radiť mladý Slovák

Novým poradcom Arabského podnikateľského klubu (Arab Business Club) sa stal mladý Slovák, 28-ročný právnik Lukáš Zvala pôvodom z Topoľčian, ktorý súčasne zastáva funkciu generálneho sekretára Turecko-slovenskej obchodnej komory. Poprední arabskí podnikatelia si ho zvolili do svojho poradného výboru. Oznámil to prezident klubu Hamdan Mohamed Al Murshidi zo Spojených arabských emirátov, kde tento milionársky klub sídli.
„Investori z arabského sveta sa čoraz viac zaujímajú o strednú a východnú Európu. Okrem krásnej prírody a kúpeľov vieme Arabom ponúknuť spoluprácu v mnohých oblastiach, najmä jadrovej energetiky, informatiky či strojárenského priemyslu. Slovensko potrebuje serióznych investorov, ktorí sa nebudú na našu krajinu pozerať len ako na zdroj príjmov. Myslím si, že takýchto investorov je veľa práve z oblasti Perzského zálivu. Dosiahli svoj finančný vrchol a ich cieľom je vytvoriť a zanechať niečo hodnotné pre spoločnosť,“ zhodnotil Zvala.
Arabský podnikateľský klub si kladie za cieľ odstraňovať kultúrne a sociálne rozdiely, ktoré často vedú k negatívnym predsudkom a tie podľa Murshidiho vo veľkej miere vplývajú na vzájomný obchod.
„Žijeme vo svete, v ktorom osud jednej krajiny dokáže ovplyvniť fungovanie inej. V takomto svete sa musia ľudia spájať a hľadať cesty ku vzájomnej spolupráci. Na tejto myšlienke je postavený aj Arabský podnikateľský klub,“ priblížil jeho prezident.
Murshidimu sa podarilo vytvoriť úspešnú globálnu platformu s viac ako 8500 členmi a zastúpením vo viac ako 37 krajinách. Vyhľadáva zaujímavé investičné príležitostí pre svojich členov. Pred dvoma rokmi ohlásil otvorenie oficiálneho zastúpenia v maďarskej metropole a zameriava sa na ďalšiu expanziu v regióne. V druhej polovici roka 2015 by malo vstúpiť do platnosti nedávne zrušenie schengenských víz pre občanov Spojených arabských emirátov, čo by mohlo výrazne prispieť k prílevu zahraničných investícií z tejto exotickej krajiny. Naopak, Slováci už do emirátov víza nepotrebujú a Bratislava je priamo spojená s Dubajom.

Súvisiace články

Aktuálne správy