O Slovenské elektrárne by mali mať záujem štyri firmy

Podľa agentúry Reuters záujem o SE prejavila fínska firma Fortum, české firmy ČEZ a EPH, taktiež maďarské konzorcium, ktoré zahŕňa štátnu firmu MVM Group a Slovnaft patriaci do skupiny MOL.

Talianska spoločnosť Enel predpokladá, že záujem o jej kontrolný podiel v Slovenských elektrárňach (SE) prejavia štyri európske energetické firmy. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na tri zdroje. Záväzné ponuky Enel očakáva v apríli. Podľa agentúry Reuters záujem o SE prejavili fínska firma Fortum, české firmy ČEZ a EPH, a taktiež maďarské konzorcium, ktoré zahŕňa štátnu firmu MVM Group a Slovnaft patriaci do skupiny MOL.

Spoločnosť Enel vo februári potvrdila, že bude pokračovať s predajom svojich aktív na Slovensku. Agentúra Reuters pritom už v vtedy informovala, že o podiel spoločnosti Enel v Slovenských elektrárňach (SE), by mohla mať záujem fínska spoločnosť Fortum.

Spoločnosť Slovenské elektrárne je najväčším výrobcom elektriny na Slovensku. V apríli 2006 sa jej hlavným akcionárom stala spoločnosť Enel so 66-percentným podielom. Zvyšných 34 % akcií vlastní Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky. Spoločnosť Slovenské elektrárne disponuje 5 739 megawattmi inštalovaného výkonu.

Súvisiace články

Aktuálne správy