Spoločnosť RCC uhradila zamestnancom decembrové výplaty, hľadá ďalšie možnosti

Akciová spoločnosť Railway Casted Components (RCC) dnes uhradila svojim zamestnancom meškajúce výplaty za mesiac december 2014. Pracovníci firmy v Prakovciach dostanú tieto peniaze na účty v najbližších dňoch. Vedenie i akcionári zároveň ďalej hľadajú riešenia pre ďalšiu existenciu spoločnosti, ktorej výrobný program zásadne utrpel v dôsledku rusko-ukrajinského konfliktu a následných západných sankcií voči Rusku.

„Dnes prvýkrát od konca minulého roka nastala situácia, keď sme boli schopní uhradiť našim zamestnancom časť meškajúcich výplat. Okamžite a bez váhania sme to aj urobili,“ uviedla generálna riaditeľka spoločnosti RCC Irina Mileva. Dodala, že vedenie firmy si plne uvedomuje ťažkú situáciu, v akej sa ocitli zamestnanci. Podľa jej slov majitelia a vedenie RCC neustále hľadajú riešenia pre fabriku, ktorá sa v dôsledku rusko-ukrajinského konfliktu ocitla v krízovej situácii. Šéfka RCC zároveň potvrdila, že platí stanovisko firmy z minulého týždňa, podľa ktorého sa o jej ďalšom osude rozhodne do konca marca.

„To, na čom sme sa dohodli minulý týždeň s predstaviteľmi Odborového zväzu KOVO, platí, vrátane toho, že naši ľudia budú za marec poberať plnú mzdu, a nie iba 60 %“, povedala na záver Mileva.
Budúcnosť viac ako troch stoviek zamestnancov fabriky v Gelnickom okrese tak stále nie je istá. Niektorí z nich výplaty nedostali od decembra a aj to bol dôvod, prečo sa rozhodli minulý týždeň protestovať pred sídlom spoločnosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy