Taliansky stavebný sektor vlani klesol o 7 %

Taliansky stavebný sektor stále nevidí svetlo na konci tunela. Po siedmich rokoch krízy sektor klesol aj vlani. Informovala o tom agentúra APA.
Taliansky stavebný sektor v roku 2014 klesol o 7 %, uviedla talianska živnostenská komora Confartigianato vo svojej novej štúdii.
Pre krízu vlani zmizlo 13.000 firiem, ktoré boli aktívne v sektore, čo znamená zníženie o 2,4 % v porovnaní s rokom 2013. To malo samozrejme negatívny vplyv na zamestnanosť.
V ostatných krajinách Európskej únie (EÚ) sa stavebný sektor oživuje. Napríklad v Španielsku, kde zaznamenal v uplynulých rokoch prudký prepad, v roku 2014 stavebný sektor hlásil nárast o 16 %. V Nemecku expandoval o 2,4 %, uviedla Confartigianato.
Počas uplynulých siedmich rokov sa investície v stavebnom sektore prepadli o 58,5 miliardy eur. Obrat v odvetví klesol na úrovne zo 60. rokov 20. storočia. Taliansky stavebný sektor prežíva najťažšiu krízu od druhej svetovej vojny. Bez stimulačných opatrení sa situácia nezlepší ani v tomto roku, predpokladá Confartigianato. Od roku 2007 sa škrtli dve tretiny investícií do infraštruktúry.

Súvisiace články

Aktuálne správy