Živnostníci po upozornení SP zaplatili 368,8 tis. eur

Poisťovňa poslala samostatne zárobkovo činným osobám výzvu na zaplatenie neuhradeného poistného v celkovej výške 725 256 eur.

Živnostníci a ostatné samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) zaplatili tento mesiac Sociálnej poisťovni (SP) omeškané poistné za január vo výške 368 811 eur. Ako informoval hovorca poisťovne Peter Višváder, urobili tak po doručení esemesky alebo e-mailovej správy, ktorá im pripomenula aktuálny nedoplatok na poistnom. „Vo februári Sociálna poisťovňa poslala prostredníctvom esemesky a e-mailu 20 538 správ, v ktorých živnostníkov a ostatné SZČO po prvýkrát na celom Slovensku upozornila na aktuálny nedoplatok za január 2015,“ uviedol Višváder.

Poisťovňa poslala SZČO takúto výzvu na zaplatenie neuhradeného poistného v celkovej výške 725 256 eur. „Ide teda o rekordnú úspešnosť tejto služby voči živnostníkom, keď 50 % z nich reagovalo na výzvu obratom,“ upozornil hovorca poisťovne. Správu dostali tí, ktorí mali nedoplatok za predošlý mesiac a na ktorých má Sociálna poisťovňa aktuálny mobilný alebo e-mailový kontakt. Podľa Višvádera je preto v záujme každej SZČO, aby si kontakty v Sociálnej poisťovni aktualizovala.

Súvisiace články

Aktuálne správy