Erste Group Bank dosiahla v 4. kvartáli zisk

Spoločnosť Erste dosiahla v štvrtom kvartáli čistý zisk vo výške 42 mil. eur. Za celý rok spoločnosť zaznamenala stratu 1,44 mld. eur.

Spoločnosť Erste Group Bank dosiahla v štvrtom kvartáli vlaňajška čistý zisk vo výške 42 mil. eur. Za celý rok spoločnosť zaznamenala stratu 1,44 mld. eur. Banka očakávala, že za celý rok zaznamená stratu vo výške od 1,4 do 1,6 mld. eur. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters počítali s kvartálnou stratou vo výške 33,6 mil. eur a s celoročnou stratou za rok 2014 na úrovni 1,52 mld. eur.

Banka predpokladá, že jej prevádzkové výsledky sa tento rok znížia. Dôvodom sú nižšie, ale udržateľné, prevádzkové výsledky v Maďarsku a Rumunsku. Jedným z dôvodov je taktiež prostredie nízkych úrokových sadzieb.

Skupina Erste pôsobí aj na Slovensku. Po podpise zmluvy medzi Ministerstvom financií SR a Erste Bank o predaji majoritného balíka akcií Slovenskej sporiteľne sa táto spoločnosť začlenila do finančnej skupiny Erste. Predaj akcií sa uskutočnil v januári 2001. Slovenská sporiteľňa je najväčšia slovenská banka.

Súvisiace články

Aktuálne správy