Brusel stupňuje vyšetrovanie fúzie Jazztelu skupinou Orange

Podľa zdrojov oboznámených s problematikou zaslala Európska komisia francúzskej telekomunikačnej spoločnosti takzvané odôvodnené stanovisko, čím protimonopolné vyšetrovanie vstúpilo do druhej fázy

Európska komisia (EK) má podozrenie, že plánovaná akvizícia španielskeho operátora Jazztel francúzskou telekomunikačnou skupinou Orange môže porušiť právo Európskej únie. Informovala o tom v štvrtok agentúra Reuters, pričom sa odvolávala na tri zdroje oboznámené s problematikou. Komisia mala svoje pripomienky tlmočiť prostredníctvom takzvaného odôvodneného stanoviska, ktoré zaslala spoločnosti.

Hĺbkové vyšetrovanie akvizície začala komisia v decembri. V tom čase vyjadrila obavy, že transakcia ohrozí súťaž na španielskom trhu fixných internetových a mobilných internetových služieb a uviedla, že závery vyšetrovania zverejní do 30. apríla.

Odôvodnené stanovisko predstavuje druhú fázu v protimonopolných vyšetrovaniach EÚ. Komisia k tomuto kroku pristupuje v prípadoch, kedy odpoveď subjektu podozrivého z porušenia hospodárskej súťaže po zaslaní takzvanej formálnej výzvy vyhodnotí ako neuspokojivú. Zdroje agentúry Reuters podrobnosti k obsahu odôvodneného stanoviska neuviedli. Jazztel aj Orange odmietli medializované informácie komentovať.

Na slovenskom trhu pôsobí spoločnosť Orange Slovensko, ktorá je integrovaným telekomunikačným operátorom poskytujúcim komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina Orange.

Súvisiace články

Aktuálne správy