V Nemecku vznikne tento rok okolo 200.000 pracovných miest

V nemeckých podnikoch a v sektore služieb by malo tento rok vzniknúť okolo 200.000 pracovných miest. Informuje o tom DPA s odvolaním sa na dnešnú správu denníka Bild-Zeitung.
Konateľ Nemeckej priemyselnej a obchodnej komory (DIHK) Martin Wansleben uviedol, že v tvorbe nových pracovných príležitostí prekvapil najmä priemysel. Z nedávneho prieskumu DIHK vyplýva, že len toto odvetvie môže zvýšiť zamestnanosť v krajine o 40.000 pracovných pozícií. Wansleben dodal, že nemecký priemysel zvyšuje svoju schopnosť vytvárať pracovné miesta, čím sa odlišuje od rovnakého sektora v iných európskych štátoch.
Ďalších 50.000 pracovných miest vytvorí sektor zdravotníctva, 25.000 by ich malo pribudnúť v obchode a vo verejnom stravovaní. Aj podniky informačných technológií a stavebné firmy budú naberať tisícky pracovníkov.
Celkovo sa však tento rok v Nemecku vytvorí menej pracovných miest než v posledných rokoch. Wansleben poznamenal, že v súčasnosti sú šéfovia priemyselných firiem a zamestnávatelia v službách vo zvyšovaní zamestnanosti vzhľadom na globálne krízy, problémy eurozóny a úroveň minimálnej mzdy opatrnejší.

Súvisiace články

Aktuálne správy