Buffettovo tajomstvo ako zostať mladý: Stravujem sa ako šesťročný chlapec

, fortune Foto: SITA

Najúspešnejší svetový investor zostáva mladý, pretože pije kolu aspoň päť krát denne. Ukázalo sa, že bizarná diéta šéfa Berkshire Hathaway je vysoko strategická.

Ako dokáže svetový top investor vo svojich 84 rokoch denne čeliť svetu s tak bezhraničnou energiou? "Som zo štvrtiny Coca-Cola," hovorí Warren Buffett. Mohli by sme predpokladať že mal na mysli svoje akciové portfóliu. Ale Buffett to vysvetlil. "Keď budem príjmať  2700 kalórií denne, štvrtinu z nich tvorí Coca-Cola. Vy pijem asi päť tretinkových každý deň."

Kto iný by sa odhodlal k takejto podivnej diéte ak nie ten, kto má 16 miliárd dolárov v akciách Coca-Cola prostredníctvom svojej spoločnosti Berkshire Hathaway. Spomínaná tretinka koly obsahuje 140 kalórií. "Vypijem tri v priebehu dňa a dve v noci," tvrdí Buffett. Kým v práci za svojim písacím stolom v ústredí Berkshire Hathaway v Omahe pije pravidelne bežnú kolu, doma je to zvyčajne Cherry Coke.

"Jednu vypijem hneď na raňajky," vysvetľuje s tým, že miluje piť kolu so zemiakovými tyčinkami. Akú značku uprednostňuje? "Mám ich tu po ruke," hovorí. "Sú to UTZ".  Utz je výrobca z Pennsylvánie, Buffett prezradil, že už hovoril s vedením UTZ o potenciálnej kúpe spoločnosti.

Investori v Berkshire Hathaway si ale môžu vydýchnuť. Generálny riaditeľ nie je závislý na UTZ zemiakovom snacku. Nekonzumuje ho pri každých raňajkách. "Dnes ráno som mal misku zmrzliny s čokoládou na vrchu," priznal sa Buffett.

Na otázku, ako je možné, že napriek strave s vysokým podieľom cukru a soli sa mu nejakým spôsobom darí zostávať zdanlivo zdravý, Buffett odpovedal. "Prešiel som si poistné tabuľky a najnižšia úmrtnosť je okolo šiesteho roku života. Tak som sa rozhodol stravovať sa ako šesťročný. Je to najbezpečnejšia možnosť, akú si môžem vybrať.“

Súvisiace články

Aktuálne správy