Dolárový index v stredu oslabil

Svetové devízové trhy - euro, dolár, jen, britská libra, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Dolárový index v stredu oslabil“ rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskom devízovom trhu v treťom odseku

LONDÝN 25. februára (SITA, Reuters) – Dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien, v stredu klesol. Išlo o reakciu na vyhlásenie šéfky amerického Federálneho rezervného systému (Fed) Janet Yellenovej, ktorá naznačila, že centrálna banka USA sa nebude ponáhľať so zvýšením úrokových sadzieb. To, či sa sadzby zvýšia, bude závisieť od ekonomických údajov, konštatovala Yellenová. „Časť investorov očakávala jasnejšie vyjadrenie prísnejšej menovej politiky, a preto boli sklamaní,“ povedal Judžiro Goto z banky Nomura.

Dolárový index si odpísal 0,25 % a oslabil na úroveň 94,245 bodu. Oproti jenu americká mena klesla o 0,2 % na 118,73 JPY/USD a libra voči doláru posilnila na osemtýždňové maximum 1,5538 USD/GBP. Oproti spoločnej európskej menej však dolár stúpol o 0,1 % na 1,1355 USD/EUR.

Maďarský forint a poľský zlotý v stredu oproti euru mierne oslabili. Optimistická globálna nálada však niektoré európske meny podporila, pričom stúpla aj česká koruna. Forint do 15:02 SEČ klesol o 0,04 % na 305,480 HUF/EUR, zlotý oslabil o 0,03 % na 4,161 PLN/EUR, ale česká koruna vzrástla o 0,27 % na 27,395 CZK/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy