Dolár posilnil oproti jenu a mierne aj voči euru

Svetové devízové trhy - euro, dolár, jen, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Dolár posilnil oproti jenu a mierne aj voči euru“ rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskom devízovom trhu v treťom odseku

LONDÝN 24. februára (SITA, Reuters) – Dolár v utorok oproti jenu posilnil na dvojtýždňové maximum. Trhy čakali na vystúpenie šéfky amerického Federálneho rezervného systému (Fed) Janet Yellenovej v bankovom výbore Senátu USA, ktoré by malo ukázať, či americká centrálna banka smeruje k zvýšeniu úrokov v neskoršej časti tohto roka. Špekulácie, že Yellenová prinajmenšom nesklame očakávania, že úroky v USA sa zvýšia, vyvolali tlak na jen.

Dolár si oproti japonskej mene pripísal 0,6 % a posilnil na úroveň 119,51 JPY/USD. Voči spoločnej európskej mene dolár posilnil iba mierne, a to o necelú desatinu percenta na 1,1325 USD/EUR.

Maďarský forint a poľský zlotý v utorok posilnili. Centrálna banka Maďarska svoju hlavnú úrokovú sadzbu ponechala na nezmenenej úrovni 2,1 %, ale uviedla, že by mohla uvažovať o jej znížení po vypracovaní kvartálnej správy o vývoji inflácie, ktorú má zverejniť budúci mesiac. Forint si do 16:19 SEČ pripísal 0,08 % a posilnil na 305,450 HUF/EUR a zlotý vzrástol o 0,31 % na 4,166 PLN/EUR. Česká koruna však klesla o 0,09 % na 27,460 CZK/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy