Realitný trh na Orave významne oživili dostupnejšie hypotéky

Dostupnejšie hypotéky oživili v uplynulých mesiacoch významne aj realitný trh v oravskom regióne. Tamojší obyvatelia prejavujú už tradične veľký záujem o kúpu pozemkov, na ktorých si chcú stavať rodinné domy, ale oproti nedávnej minulosti vzrástol podstatne aj dopyt po bytoch.

"Výrazný obrat k lepšiemu pociťujeme už niekedy od novembra. Hlavným impulzom bola ponuka výhodnejších hypoték. Pozitívnym zistením je, že obvyklý boom okolo Vianoc tentoraz vydržal aj v januári a pokračuje i vo februári," uviedol pre TASR konateľ realitnej kancelárie Orava Real profit Pavol Kohár.

Jasným signálom je podľa neho to, že sa začali dobre predávať už aj nové byty v Dolnom Kubíne, o ktoré predtým nebol dostatočný záujem. "Za krátky čas sú vypredané už skoro všetky. Opakujem, treba za tým vidieť dlhodobo najlacnejšie hypotéky. K úverom na bývanie sa tak môže dostať oveľa viac ľudí," vysvetlil.

"Oravským špecifikom zostáva obrovský dopyt po voľných stavebných pozemkoch. Oravčania majú v génoch zámer postaviť si vlastný rodinný dom. Najväčší dopyt je v okrese Námestovo," dodal Kohár s tým, že ceny pozemkov na Orave sú nad celoslovenským priemerom vzhľadom na ekonomickú silu regiónu.

Súvisiace články

Aktuálne správy