Kurz eura stagnuje na úrovni 1,1331 USD/EUR

Kurz spoločnej európskej meny stagnuje pred dnešným vystúpením šéfky americkej centrálnej banky (Fed) Janet Yellenovej v Senáte. Informovala o tom agentúra DPA.
Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1331 USD, teda len o málo menej ako v pondelok (23. 2.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v pondelok napoludnie referenčný kurz na 1,1298 USD/EUR.
Yellenová dnes vystúpi pred bankovým výborom amerického Senátu. Experti očakávajú od nej signály, kedy Fed začne zvyšovať úrokové sadzby. Dlho počítali s tým, že americká centrálna banka prvýkrát od finančnej krízy zvýši úroky v polovici tohto roka. Slabý vývoj inflácie rovnako ako nízky nárast miezd mierne spochybnil tieto prognózy.
Nie je však jasné, do akej miery sa bude Yellenová pri svojom vystúpení vyjadrovať k menovej politike. „Nemali by sme však mať veľké očakávania, že dnes večer budeme v tejto záležitosti múdrejší,“ upozornili experti Commerzbank. Yellenová totiž môže objasňovať doterajšiu politiku Fedu a nemusí sa venovať jeho budúcim krokom.

Súvisiace články

Aktuálne správy