Výstavbu bytov v Trenčíne stopli v minulom volebnom období poslanci

Mesto Trenčín nemá v rozpočte na tento rok vyčlenené finančné prostriedky na nájomné byty. O nákupe bytov s využitím Štátneho fondu rozvoja bývania a štátnej dotácie uvažuje mesto až v budúcom roku.
Podľa hovorkyne Trenčína Eriky Ságovej nepriaznivú situáciu s nájomným bývaním v Trenčíne spôsobil prístup mestského zastupiteľstva v minulom volebnom období. „V rozpočte pre rok 2014 mestské zastupiteľstvo v Trenčíne neschválilo finančné prostriedky pre prípravu územia potrebného na výstavbu takýchto bytov. Nájomné byty mali byť postavené v areáli súčasného mestského hospodárstva na Soblahovskej ulici,“ priblížila hovorkyňa.
Už v roku 2013 podľa nej primátor Richard Rybníček žiadal mestské zastupiteľstvo o schválenie výberového konania na podlimitnú zákazku na prípravnú činnosť takejto rozsiahlej investičnej akcie. Podložené to bolo najmä vysokým záujmom obyvateľov, keď na úrade evidovali vyše 600 žiadostí. Poslanci jeho zámer nepodporili.
„Samozrejme, mesto chce i naďalej realizovať túto investičnú akciu a stavať nájomné byty vo vlastnej réžii, no proces prípravy až po stavebné povolenie je dlhý a prístupom väčšiny bývalých poslancov sme stratili čas. Nehovoriac o ďalšom projekte (Idea Grande), ktorý stroskotal viacnásobným zamietnutím väčšiny poslancov bývalého mestského zastupiteľstva. Šlo o súkromný projekt výstavby takmer 700 nájomných bytov, pričom 225 z nich by patrilo mestu. Ani s týmto projektom však bývalé zastupiteľstvo nesúhlasilo, hoci ho primátor postupne trikrát predložil na schválenie,“ skonštatovala Ságová.
Ako dodala, mesto sa preto najskôr sústredí na kúpu už hotových bytov s využitím ŠFRB a štátnej dotácie. Vedenie mesta rokuje s viacerými subjektmi. „V budúcnosti mesto plánuje aj výstavbu nájomných bytov pri diaľničnom privádzači medzi Zlatovcami a Záblatím,“ uzavrela Ságová.

Súvisiace články

Aktuálne správy